Hemşirelik bölümü, hem ulusal hem de uluslararası tanınırlığa ve takdire sahip öğretim üyelerinden oluşan güçlü bir akademik kadroya sahiptir. Öğretim üyeleri, sağlığın korunması, geliştirilmesi, hastalıkların tedavisi ve rehabilitasyonu ile ilgili tüm konuları öğrenciler ile çok boyutlu olarak tartışarak öğrenmelerine, ve araştırmalar yapmalarına öncülük ederler.

Ben de hem Koç Üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu hem de mezunu olduğum hemşirelik bölümünde çalışan bir akademisyen olarak bu güçlü kadrodan çok yararlandım. Lisans programından mezuniyetimin ardından yüksek lisans programına en yüksek puanı alarak kabul edildim.

Doktora eğitimimi Amerika’da hemşirelik alanında en iyi üniversitelerden biri olan University of Washington’da tamamlayarak Türkiye’ye geri döndüm.

Kariyerimde, ulusal ve uluslararası en iyi okullarda eğitim almamın ve çalışmamın en önemli nedenlerinden birinin de lisans eğitimim sırasında farklı insani bilimler derslerinden edindiğim bilgiler olduğuna inanıyorum. Şuanda, edindiğim tüm bilgileri sınıf, laboratuvar, ve toplum gibi farklı uygulama ortamlarında öğrencilerimle paylaşıyorum.

Öğrencilerimin de gelecekte işbirliğine açık, lider hemşireler olabilmeleri için derslerimde insan ve sağlık kavramlarını sorgulamaya, araştırma yapmaya, sorunlara yönelik yenilikçi fikirler üretmeye teşvik ediyor, onları farklı yaklaşımlar ile tanıştırarak akademik kimliklerini de geliştirmeye çalışıyorum.

Eğitim faaliyetlerimin yanısıra, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, dezavantajlı gruplarda sağlığın korunması ve bakımı ile ilgili konularda sosyoloji, psikoloji, tıp, bilgisayar mühendisliği gibi farklı disiplinler ile işbirliği yaparak araştırma faaliyetlerimi sürdürüyorum.

Yazı Serisinin Tümüne aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.