Merhaba değerli okuyucular;
Bugün üniversite tercih dönemine aktif olarak girdik. ÖSYM sonuçları açıkladı. Herkes puanlarına, hayallerine göre okullar, bölümler bakmaya başladı.
Bu yazımız hemşirelik mesleğini seçecek tüm adaylarımızı ilgilendiriyor. Elimden geldiğince hemşirelik ile ilgili derli toplu, merak ettiklerinize cevaplar vermeye çalıştım. Umarım faydalı olur.
Eksik maddelerimiz olduğunu düşünüyorsanız sırayla devam ederek yorumlardan katkı sağlayabilirsiniz.
Hadi uzun bir yazıya başlayalım.
Öğr. Gör. Taner Onay
1. Hemşirelik nedir?
Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik, hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesinden ve bu hizmetleri yerine getirecek kişilerin eğitiminden sorumlu; bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir.
Bir de Hemşire Olup ‘Hemşirelik Nedir?’ Sorusuna Cevap Verememek adlı yazımı okursanız bu tanımı bilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz.
2. Hemşirelik bölümünün amacı nedir?
Hemşirelik Bölümü’nün amacı;
- Birey, aile, grup ve toplumun sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişim ve değişimlere duyarlı olabilecek, bunları verdiği hizmete yansıtabilecek,
- Sağlıklı ya da hasta bireylerin her ortamda hemşirelik bakımı gereksinimlerini saptayabilecek, bu gereksinimleri mesleki standartlar düzeyinde karşılayabilmek için gerekli hemşirelik bakımını planlayabilecek, uygulayabilecek ve değerlendirebilecek
- Sağlık ekibinin etkin ve etkili bir üyesi olarak rol ve işlevlerini yerine getirebilecek,
- Hemşirelik eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında rol alabilecek, tüm bunları yerine getirirken mesleki etik ilkeleri göz önünde bulundurabilecek
- Yaşam boyu öğrenmeyi benimseyecek nitelikte profesyonel hemşire yetiştirmeyi amaçlamalıdır.
3. Hemşire kime denir?
Hemşirelik bölümü mezuniyet kriterlerini karşılamış ve diploması bakanlıkça onaylanmış kişilere hemşire denir.
4. Türkiye’de ve dünyada ne kadar hemşire bulunmaktadır?
Türkiye’de yaklaşık 250 bin civarında hemşire bulunmaktadır. Büyük bir çoğunluğu devlet hastanelerinde çalışmaktadır.
Ayrıca sadece lisans ve üzeri eğitim alan hemşirelik bölümü öğrencilerinin sayısı ise yaklaşık 80 bin civarındadır.
Dünyada ise hemşire sayısı yaklaşık 22 milyon hemşirenin olduğu tahmin ediliyor. Rakamın tam bilinememesinin sebebi gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki istatistik biliminin gelişmemesi nedeniyledir.
Sizde bu kadar büyük bir meslek grubunun bir üyesi olacaksınız. Dünyada Kaç Tane Hemşire Olduğunu Merak Ettiniz Mi? adlı yazımda da görsel olarak bölgesel anlamda hemşire sayılarını görebilirsiniz.
5. Hemşireler nerelerde çalışabilir?
Bu bence sizin hayal gücünüz ile ilgilidir. Bir hemşire olarak insanın olduğu her yerde çalışabilirsiniz. Aşağıda Sağlık Bakanlığı’nın hemşirelerin çalışabileceği yerlere göre isimleri verilmiştir. Yurtdışında hemşirelerin çalışma alanları çok geniştir. Aslında bu hemşirelerin entellektüel güçlerine göre farklılık gösterebilir. Bir hemşire olarak CEO olabilirsiniz.
Ana kategorilerin altındaki uzmanlık alanları daha özelleşmiş uzmanlık alanlarıdır.
A) Yoğun Bakım Hemşiresi
B) Acil Servis Hemşiresi
C) İç Hastalıkları Hemşireliği
- Diyabet Eğitim Hemşiresi
- Onkoloji Hemşiresi
- Diyaliz Hemşiresi
- Rehabilitasyon Hemşiresi
- Endoskopi Hemşiresi
D) Cerrahi Hemşireliği
1. Ameliyathane Hemşiresi
İki çeşit ameliyathane hemşiresi vardır. Bunlar;
- Steril (Scrub) Hemşire
- Dolaşan (Sirküle) Hemşire
2. Stoma ve Yara Bakım Hemşiresi
E) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
- Psikiyatri Klinik Hemşiresi
- Çocuk ve Adölesan Psikiyatrisi Hemşiresi
- Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisi Hemşiresi
- Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi Hemşiresi
F) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
- Pediatri Hemşiresi
- Yenidoğan Hemşiresi
G) Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
H) Halk Sağlığı Hemşireliği
- Evde Bakım Hemşiresi
- Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi Hemşiresi
- Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Hemşiresi
- İş Sağlığı Hemşiresi
- Okul Sağlığı Hemşiresi
- Ceza ve Tutukevi Hemşiresi
6. Hemşirelik eğitimi ne kadar sürer?
Hemşirelik eğitimi temelde 4 yıllık yani 8 dönemlik bir zaman süresinde verilir. Hazırlık bölümünüz var ise 5 yıllık bir bir eğitimi gözden çıkarmanız gerekebilir. Bölümü erken bitirmek kredilerin yüksek olması nedeniyle zor olsa da yinede yapılabilir.
7. Hemşirelik bölümünde hangi dersleri alırım?
Hemşirelik bölümüne başladığınızda yaklaşık 8 dönemde 50 ila 100 ders arasında bir derse almanız gerekebilir. Bu okulunuzun ders başına biçtiği kredi oranına göre değişir. 8 dönem sonunda tamamlanması gereken kredi sayısı 240 civarındadır. Yine 8 dönemde toplam 4600 saatlik teorik ve klinik, saha uygulamalarını içeren bir eğitim almanız gerekmektedir.
Eğitim programı, birbirine bağlı temel tıp bilimleri, fen ve sosyal bilimler, mesleki bilimler, hemşirelikte yönetim, hemşirelikte öğretim gibi temel araştırma derslerini ve bu derslerin uygulamalarını kapsar. Derslerin eğitim ve yaz dönemindeki klinik uygulama ve stajları öğretim elemanlarının denetiminde yaptırılır.
8. Hemşirelikte kariyer fırsatları nelerdir?
Hemşireler çok farklı kariyer fırsatlarına sahiptirler. İlginç bir örnek vermek gerekirse Uzay Hemşireliği bunlardan birisidir. Sadece ilginç çalışma alanları değil. Yurtdışında girişimci hemşireler kendi şirketlerini kurabilmektedir. Ayrıca büyük şirketlerde Apple, Microsoft, Google vs hemşireler önemli pozisyonlarda çalışabilmektedirler. Bu konuda düşünmeniz gereken sadece hemşire olmadığınızdır. Siz bir sağlık sektöründe her yönü ile değişimi koklayabilen ve bu değişimde rol alabilen bir aktörsünüz.
9. Devlet üniversitesi mi yoksa özel üniversite mi tercih etmeliyim?
Bu konuda çelişkiniz maddiyat ise durum bellidir. Devlet üniversitesini yazın gitsin. Fakat özel üniversitelerin burslu programlarına kayıt olarak maddi sorununuzu çözebilirsiniz. Bu fırsatları değerlendirin. Ayrıca her üniversitenin farklı fırsatları vardır. Özel ve devlet
10. Hemşireler aylık ne kadar kazanır?
Bu konu çok derin boğulmadan size bir ip vereyim. Siz ipi takip ederek bu sorunun cevabını bulabilirsiniz. 🙂 Aşağıda bu konu ile ilgili yazdığım bir yazımı detaylıca okuyarak bu soruyu bir daha sormayacaksınız.
11. Hemşirelik bölümünü kendi hastanesi olan üniversitede okumam fayda sağlar mı?
Kesinlikle evet. Neden mi?
Ülkemizde sağlık alanında eğitim alan öğrencilerin sayısının artması ile öğrenciler klinik uygulamalarına ve stajlarını tam olarak yerine getirememektedirler. Bu durumda ise kendi hastanesi olan üniversiteler hemşirelik alanında avantajlı duruma sahiptir. Zaten ülkemizde hemşirelik puanlarını sıraladığınızda neredeyse ilk 10 üniversitenin kendi hastanesi bulunmaktadır. Bu durumu göz ardı etmeyin. Ederseniz uygulamanız eksik bir şekilde mezun olabilirsiniz.
12. Bir hemşirenin sahip olması gereken özellikler nelerdir?
İyi bir hemşire olmak için bazı özelliklere sahip olmak gereklidir. Bu özelliklerin hepsine bölüme başlarken sahip olmanız gerekmez. Fakat hemşirelik bölümünü bitirdiğinizde neredeyse hepsine belirli oranda sahip olursanız iyi bir hemşire olabilirsiniz.
- İletişim becerileri
- Duygusal kararlılık
- Empati
- Esneklik
- Fedakarlık
- Detaylara dikkat etmek
- Mükemmelliyet
- Problem çözme becerileri
- Onurlu davranış ve dürüstlük
Örnek hemşire; dürüst, kurumsal bağlılığı olan, etik davranan, sorumluluk alan bir karakter yapısına
sahiptir. Pozitif yaklaşım gösterir ve iyi bir takım oyuncusudur. Kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen,
sürekli kendini geliştiren ve detaylara dikkatle izleyen anlayışa sahiptir. Konusunda uzmanlaşan,
becerilerini geliştirme çabası içerisinde olan, sonuç odaklı ve iletişim becerileri yüksek, olgun, kibar,
saygılı ve titiz düzen içerisinde yapan kişidir.
-
Bir Öğrenci Hemşirenin Hasta – Hemşire İletişimi İzlenimleri: Zor Hasta
-
Hasta ve Sağlık Profesyoneli Arasında Başarılı İletişimin Altın 10 Kuralı
13. Mesleki beceri laboratuarı olmayan üniversitede hemşirelik okunur mu?
Ben bir devlet üniversitesinde okudum. laboratuar imkanlarımız kısıtlıydı. Yinede hocalarımız kısıtlı imkanlarla elinden gelenleri yaptılar. Bizi bugünlere getirdiler. Şimdi ise bazı üniversitelerin üst düzey, son teknoloji ile donatılmış mesleki beceri laboratuarları bulunmakta. Bu öğrencilerin mesleki uygulamaları defalarca tekrarlayarak pratik hale gelmelerini sağlamakla birlikte hatayı minimuma indirmektedir. Bu konuda mesleki beceri laboratuarı bulunan üniversiteleri tercih etmeniz size fırsatlar sunar. Gidin tercih edeceğiniz üniversitenin mesleki beceri laboratuarını gezin, görün.
14. Hemşirelik bölümü akademik kadrosunda nelere dikkat etmeliyim?
Ülkemizde hemşire akademisyen sıkıntısı bulunmakta. Bundan daha önemli olan bir diğer sıkıntı ise KALİTELİ HEMŞİRE AKADEMİSYEN sıkıntısıdır. Bu durumu aşmak uzun bir zaman alacaktır. Bu nedenle bazen derslerine ders saat ücretli akademisyenler, farklı bölümlerin hocaları girebilmektedir. Bu konuda size önerim. Gerçekten hemşirelik kadrosunun (ana dersler için belirtmek istiyorum) hemşirelik çıkışlı akademisyenler olmasına özen gösterin. Bunu çok basit öğrenebilirsiniz. Tercih edeceğiniz üniversitenin hemşirelik bölümü sayfasına girin. Akademisyenlerin özgeçmişlerini tek tek okuyun. Sitelerinde özgeçmişler yok ise okulu arayarak özgeçmişlerin yüklenmesini talep edin.
15. Hemşirelikte uzmanlık alanları nelerdir?
Ülkemizde hemşirelik uzmanlık alanı çok azdır. Bu durum aslında bir fırsattır. Siz yeni bir uzmanlık alanının ülkemizdeki kurucularından biri olabilirsiniz. Amerika’da hemşirelikte 70 civarında uzmanlık alanı mevcuttur. Bende gelin ve sizde bir uzmanlık alanını ülkemize kazandırın kampanyası başlatalım. İlkler her zaman bilinir. Burada yer alan uzmanlık alanlarından eksikler var ise yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.
- Hemşirelik Esasları
- İç Hastalıkları Hemşireliği
- Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği
- Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
- Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği
- Halk Sağlığı Hemşireliği
- Hemşirelikte Öğretim
- Hemşirelikte Yönetim
16. Hemşirelikte yüksek lisans ve doktora yapabilir miyim?
Tabi yapabilirsin. Neden yapamayasın ki. ALES’ten 70 puan ve üzeri, YDS’den (yerine geçen bir dil sınavı da olabilir) en az 50 puan alırsan hemşirelikte yüksek lisans ve doktora bölümlere başvurma hakkı kazanırsın. Tabi bilim sınavı ve mülakatı unutmayalım. Onlar şart. Bu konu ile ilgili yazılarını aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.
- Hemşirelikte Yüksek Lisans Mülakatına Girecekler İçin 10+1 Öneri
-
Hemşirelik ve Ebelikte Yüksek Lisans/Doktora Yapmak İsteyenler İçin 8 Öneri
17. Hemşirelik mesleğinin geleceği nasıldır?
Parlak. Gözünüzü kamaştıracak. Nasıl mı?
Ülkemiz hemşirelik gelişmişliği açısından dünya genelinde gelişmekte olan bir alandır. Bu durum gelecek açısından çok önemlidir. Hemşireler gelecek yıllarda ülkemizin sağlık politikalarında büyük görevler üstlenecektir. Yaşlı nüfus, kronik hastalıklar, ilaç kullanımı, intiharlar, sosyal adaletsizlik, fakirlik vs arttıkça sağlık sisteminde bu durumlar ile yakından ilgilenecek tek meslek grubu hemşirelerdir. Bunu erken göre bir hemşirelik bölümü öğrencisi çok erkenden alanlaşarak çok büyük fırsatlar yaratabilir.
18. Hemşireler ortalama haftalık kaç saat çalışmaktadır?
Bu soru çok merak edilenler arasında. Biliyorum çok merak ediyorsunuz.
Bir hemşire devlette haftalık 40 saat üzerinden çalışmaktadır. Özel hastanelerde ise işçi kanunu geçerli olduğu için haftada 48 saat çalışıyor. Bu sürelerinde dışında çalışan arkadaşlar ek mesai için çalışıyorlardır. Bazı hastaneler eksik kadro ile çalışanlarının çalışma saatlerinin artışına neden olmaktadır. Ben bazı arkadaşlarımın haftada 80 saate kadar çalışanlarını duydum. Tabi bu birazda size bağlıdır.
19. Yurtdışında hemşirelerin çalışma imkanları ve maaşları nasıldır?
Bu sorunun cevabını çok merak ediyor olabilirsiniz. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Amerika’da Texas eyaletine çalışmaya gitmiş bir arkadaşım en düşük hemşirelik seviyesinde ve haftada 36 saat çalışarak 7.000 dolar maaş alıyormuş. Bu konuda kendisinin Amerika’da hemşirelik serüvenini sitemizde yazdığı yazılardan okuyabilirisiniz.
20. Hazırlık sınıfı olan hemşirelik bölümünü tercih etmeli miyim?
Bu sorunun bir çok farklı açıdan cevabı bulunmakla birlikte iyi bir ingilizce eğitimi veren bir üniversiteye gidiyorsanız ve sizde iyi bir şekilde ingilizce öğrenmeye çalışacaksanız tabi gidilebilir. Ben ‘ne işime yarayacak benim İngilizce yahğ’ diyorsanız. Bunun bedelini ağır ödeyebilirsiniz. Global dünyada dil öğrenmemek, koşuya çizgi gerisinden başlamak demektir. Saygılar.
21. Hemşirelik bölümüne erkekler alınır mı?
Tabi ki. Bende bir erkek olarak hemşirelik bölümünü okudum. Hem de birinci olarak mezun oldum. Bu konuda meslekte cinsiyet ayrımcılığı gibi bir durum söz konusu değildir.
22. Hemşirelik bölümünde kız/erkek oranları ne kadardır?
Hemşirelik bölümünde kız erkek oranları okuldan okula, şehirden şehire değişiklik göstermektedir. Bazı okullarda hiç erkek öğrenci yokken, bazı okullarda ise sınıfın yarısı erkek olabilmektedir. Genellikle doğu bölge okullarında erkek oranının fazlalığı ile ilgili bilgiler mevcuttur. Doğrulamak amaçlı hemşirelik bölümü okuyan arkadaşlar yorumlar bölümüne okulunun adını ve sınıfını belirterek erkek oranını belirtebilir.
23. Hemşirelik bölümünü bitirdikten sonra hangi yeterliliklere sahip olacaksınız?
Bu yeterliliklerin %80’ine mezun olduğunuzda sahip olun. Gelin sizi Cumhurbaşkanı adayı yapalım. Gerçekten iyi alınmış bir hemşirelik eğitimi sizi vezir yapabilir.
- Mesleki rol ve işlevlerini yerine getirmek için gerekli bilgi ve becerilere sahiptir.
- Mesleki uygulamalarına temel oluşturan kuram ve modelleri bilir.
- Birey ve meslek üyesi olmanın gerektirdiği genel kültür bilgisine sahiptir.
- Hemşirelik uygulamalarını mesleki ilke ve standartlar doğrultusunda gerçekleştirir.
- Birey, aile ve toplumun sağlık bakım gereksinimlerini bütüncü yaklaşımla hemşirelik süreci doğrultusunda karşılar.
- Etkili iletişim becerilerini kullanır.
- Mesleki uygulama ve araştırmalarında bilişim ve bakım teknolojilerini kullanır.
- Hemşirelik uygulamalarında bilimsel ilke ve yöntemleri kullanır.
- Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
- Hemşirelik uygulamalarında, mesleki etik ilke ve değerlere uygun davranır.
- Hemşirelik uygulamalarında ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuatı dikkate alır.
- Hemşirelik mesleğini etkileyen politikaları ve yasaları izler.
- Öğrenme-öğretme ve yönetim sürecini hemşirelik uygulamalarında kullanır.
- Yaşam boyu öğrenme, sorun çözme ve eleştirel düşünme becerilerini kullanır.
- Toplumsal sorumluluk bilinci ile sağlık ekibi ve diğer disiplinlerle işbirliği içinde araştırma, proje ve etkinliklerde yer alır.
- Profesyonel gelişime katkıda bulunacak etkinliklerde yer alır.
- Profesyonel kimliği ile meslektaşlarına rol model ve topluma örnek olur.
- Temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetir
24. Hemşirelik bölümünü çalışırken de okuyabilir miyim?
Benim çalışırken hemşirelik derslerine devam eden öğrencilerim oldu. Zorlandıklarını ifade etseler de emek olmadan ekmek olmuyor sözünü hatırlatarak motivasyonlarını artırmaya çalışıyoruz. Her konuda destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Emin olun çoğu hocanızda elinden geleni yapacaktır. Eee iyi bir eğitim herkesin hakkı.
25. Hemşirelik bölümü hangi üniversitelerde bulunuyor?
Aşağıda Türkiye’de hemşirelik bölümlerinin bulunduğu üniversiteler bursluluk ve puan türlerine göre listelenmiştir. Uzun bir süre bu size lazım olabilir 🙂 Sık bakacağınıza eminim.
ÖSYM Hemşirelik Bölümü Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları Tablosu 2017 2018
Üniversite Adı/Fakülte | Bölüm Adı | Puan Türü |
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KOÇ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
DİCLE ÜNİVERSİTESİ Diyarbakır Atatürk Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (İngilizce)(Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
MERSİN ÜNİVERSİTESİ İçel Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BATMAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Van Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
EGE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
UFUK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Çanakkale Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MARMARA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ Hatay Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Balıkesir Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Bolu Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
OKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AMASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
SİİRT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Afyon Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HARRAN ÜNİVERSİTESİ Viranşehir Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Gülhane Hemşirelik Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Bucak Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SANKO ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
UŞAK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MUNZUR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Afşin Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SİNOP ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Bucak Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
SİİRT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Suşehri Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretsiz) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
HARRAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
FIRAT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ORDU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) (İkinci Öğretim) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) | SAYISAL (2017:MF-3) |
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GİRNE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Tam Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (İngilizce)(%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
OKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
SANKO ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GİRNE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (%75 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (İngilizce)(%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu (KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul)(%50 Burslu) | SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
UFUK ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HALİÇ ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ Hemşirelik Yüksekokulu(KKTC) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
OKAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(%50 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(Vakıf) |
Hemşirelik(Yüksekokul) (İngilizce)(%25 Burslu) |
SAYISAL (2017:YGS-2) |
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(KKTC) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |
YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi(Vakıf) |
Hemşirelik(Fakülte) (Ücretli) |
SAYISAL (2017:MF-3) |